Over Arthur

 

Even voor stellen

Mijn naam is Arthur en ik ben al jaren actief in de horeca. Gedurende de jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de mooiste zaken van Groningen en Amsterdam. Mijn passie ligt bij de klassieke Franse keuken, maar dan in een modern jasje. Op de standaardvraag 'Arthur, wat is je specialiteit?' heb ik geen eenduidig antwoord, omdat ik goed ben in wat ik doe.


Mijn ervaringen

Op jonge leeftijd begon ik mijn eerste baantje in een Mexicaans restaurant in Groningen. Al snel besefte ik dat ik meer wilde leren, en zo begon mijn zoektocht naar de leermeester die ik nodig had. Niet veel later kwam ik terecht bij Dick Soek, een echte klassieke kok die mij alles heeft geleerd, vanaf de basis. Kruiden plukken, dieren uitbenen, vis fileren, brood bakken, en dat allemaal op hoog niveau. Dick bood me een stage aan in Amsterdam, bij het toen net geopende Rijks van Joris Bijdendijk, waar met verschillende gastchefs uit de wereld werd gekookt, zelfs met een bezoekje van Jamie Oliver. In dat jaar hebben we ook de eerste Michelin-ster voor Rijks mogen ontvangen.



Maar toen kreeg ik heimwee. Heimwee naar het mooie noorden waar ik zo gek op ben. Ik kon niet wachten om alles wat ik had geleerd mee terug te nemen en dat door te geven aan nieuwe koks. Ik kwam al snel terecht bij Bistro 't Gerecht, wat nu Blumé heet, waar ik souschef ben geweest. Daarna werd ik een van de drie musketiers van restaurant De Haan, waar ik op dit moment nog elke dag met veel plezier mag koken!



Eten bij jou

 

Naast mijn reguliere werk heb ik Eten bij Jou opgestart, waar ik samen met wat hulp van andere (oud-)collega's in de horeca het eten bij jou kan serveren. Een ervaring op jouw gewenste plek: in de woonkamer, tijdens een BBQ, of misschien zelfs op je trouwdag om het huwelijk goed van start te laten gaan. Ik hoop hiermee een nieuwe dimensie toe te voegen aan onze mooie provincie.


Hopelijk zie ik jou snel!

 

 
E-mailen
Bellen